Skål i sommer og sangria!

Hvad er det spanske folks yndlingsdrik? Det er Sangria og mere spansk bliver det ikke – det er en del af deres kultur.

Sangria er en traditionel og populær drink i mange spanske byer, og en integreret del af landets historie og turisme, frem for alt om sommeren, fordi det er en forfriskende drink, som er lig med strand og sol ☀🍷👙🇪🇸

Hver husstand i Spanien har sin egen sangriaopskrift og kan fremstilles med rød eller hvidvin, sidstnævnte er kendt som Clarea.

De fleste af os kender sangria som en frugtig og sommerlig drik lavet på rødvin, appelsinjuice og masser af frugt.

Sangria kan dateres tilbage til det 18. århundrede og man mener at navnet stammer fra det spanske ord sangre som betyder blod. (Grundet drikkens intense røde farve)

Sangria går som sagt flere hundrede år tilbage hvor arbejderne i marken led under de varme temperaturer og blandede rødvin med vand for bedre at kunne klare dagens strabadser.

Senere gennem tiden er utallige opskrifter og varianter prøvet af. Vi husker alle vores første ferieture til Spanien hvor man bare lagde hovedet tilbage og så blev der ellers bare hældt ind.

I dag er anvendelsen af ​​ordet sangria i etiketter begrænset under geografiske mærkningsregler som så kun sangria fremstillet i Spanien og Portugal må sælges som “sangria” i Europa. Sangria lavet andetsteds skal mærkes som fx “dansk sangria”

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*