Ivan Westergaard: Charmør og vin connoisseur

Ivan elsker virkelig sit arbejde.

Mange af jer kan helt sikkert huske, at vi i januar fejrede vores kære kollega Ivans 20 års jubilæum her i butikken. I den forbindelse følger vi nu op med et lille portrætinterview af manden, myten og legenden selv.

Ivan Ammentorp Westergaard begyndte sit virke her i butikken den 17. januar 1998. Dengang hed det ISO, siden blev det til Superbest, og nu hedder selvfølgelig MENY. Ivan gik oprindeligt på pension i en alder af 59 år efter en karriere som fuldmægtig i TDC.

”Der hvor jeg kom fra, gik man tidligt på pension, og jeg var jo ikke fyldt 60, da jeg gik på pension. Jeg sluttede som fuldmægtig i TDCs beredskabsafdeling. Men mine sønner sagde jo, at jeg skulle finde et eller andet, så jeg ikke sad og faldt hen.”

Der var masser af tilkendegivelser ved Ivans 20 års jubilæum d. 17. januar 2018.

Ivan gik så derefter over på arbejdsformidlingen, som det jo hed dengang, og der snakkede han med en mand, som var god til at hjælpe de lidt modne mennesker videre. Derfra blev han altså sendt ned i ISO.

”Med lidt hjælp fra nogle fra arbejdsløshedskontoret, fik jeg muligheden for at komme ned i ISO og demonstrere vin for folk, og der kom jeg på prøve. Det gik godt fra første dag, og jeg fik solgt en masse vin. Jeg blev så sendt på den Danske Vinskole i Magstræde, og det var en stor oplevelse, som jeg gerne vil anbefale. Og så har jeg jo været her siden, og jeg vil ikke undvære det.”

Ivan har været rigtig glad for sit arbejde her de sidste 20 år, hvor han hver fredag klokken 14-20 og hver lørdag klokken 11-17 demonstrerer vin og er til rådighed for kunderne, hvis de har nogle spørgsmål eller søger anbefalinger.

”Jeg er lige fyldt 79 år, så jeg bliver 80 til november. Igennem de 20 år har jeg har haft gode samarbejder med nogle fremragende vinmænd i tidens løb, og nu arbejder jeg sammen med Jan, og vi har et super godt samarbejde, så man kan ikke forlange en bedre arbejdsplads. Det bedste for mig, det er jo at træffe kunderne og snakke sammen i vores lille vinklub. Vi er jo over 2.400 medlemmer nu, og det må jo være fordi folk kan lide det.”

Ivan i set ES!

Ivan er en dygtig formidler, som faktisk også elsker selv at lære fra kunderne og deres erfaringer. Han mener faktisk, at det er fra kunderne, at han selv har lært allermest. Ellers elsker han at få brudt fordomme og få erfaringer fra udlandsrejser.

En af mine allerbedste, egne erfaringer stammer fra, da min søde kone og jeg rejste til Madeira, og vin derfra var jo i min optik noget sødt og noget lækkert, som vi jo i gamle dage brugte til desserter og så videre. Der tog jeg fejl. Jeg har aldrig fået så god rødvin, som jeg fik på Madeira. Det var virkelig godt og helt anderledes. Så jeg opfordrer alle til at tage til Madeira, få nogle gode middage med nogle portugisiske rødvine. Det er fantastisk. Vi har desværre ikke noget ude i butikken, så jeg kan ikke anbefale noget her fra.”

 

Ivan skænker op hver fredag mellem kl. 14 og 20 og hver lørdag mellem kl. 11 og 17.

En anden af Ivans store passioner ved arbejdet i vinafdelingen her i MENY er, når han bliver bedt om at sammensætte vinen til fester eller selskaber. Ja, det bliver faktisk helt strategisk, når han fortæller eksempler på, hvordan man på bedste vis får sat den rette vin-menu sammen.

”Jeg elsker at sætte vine sammen til store selskaber med velkomst, og til forret og hovedret og dessert osv., som også er til at betale. Så jeg fortæller dem så, hvordan de skal sætte det op, når gæsterne er kommet. Vi hælder op og bærer flasken rundt, så alle får mulighed for at starte samtidig, hvis nu nogle kommer tidligt. Vi forsøger at ramme så bredt som muligt med udvalget af vinene, så de fleste får den bedste oplevelse. Vi ønsker bare at folk får den bedste service, og flest muligt bliver glade.”

Og glade, det føler Ivan folk er.

”Det er jo skønt, når folk kommer langvejs fra, fordi de har hørt, at vi har en specifik vin, de går og leder efter, som de har hørt fra en, de kender. Det er faktisk det, vi lever bedst af. Det er bedre end i aviser og sådan.”

1 Comment

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*