Den cyklende købmand på TEAM RYNKEBY

Mange af jer har nok i forvejen fulgt lidt med og ved, at vores købmand her på MENY Borups Allé var deltagende på sidste års Team Rynkeby. Team Rynkeby cykler hvert år til Paris op til Tour de France for at samle penge ind til kræftsyge børn og til børn med anden kritisk sygdom. Torben har truffet den beslutning at være med, fordi han selv har haft denne forfærdelige sygdom helt tæt inde på livet. Hans dengang 12-årige søn fik for syv år siden konstateret leukæmi, og Torbens liv blev for alvor forandret, og dette viste ham, hvor vigtigt frivilligt arbejde og økonomien for hjælpeorganisationerne er for at gøre kræftramte børns liv bare en lille smule nemmere.

Det var en stor dag, da Torben var ude og få sin Team Rynkeby cykel.

De penge, som Torben samler ind i fællesskab med MENY Borups Allé, går ubeskåret til Børnecancerfonden. Pengene skal hovedsageligt bruges til at finansiere den livsvigtige forskning til bekæmpelsen af kræft hos børn.

Deltagelsen indtil videre

Turen mod Paris stiller dog sine krav. Det er ikke bare lige sådan at træde sig igennem de ca. 1.200 km, som ruten køres over på syv etaper, og turen klares på ca. en uges tid. Organisationen bag Team Rynkeby forventer således, at man har over 2.500 km i benene op til starten. For Torbens vedkommende, så har han sammen med holdet deltaget i en lille række forskellige motionsløb for at ’tune’ benene til holdløb.

Han har blandt andet, her i april, været ude og køre den såkaldte ”Tøse-runde”, som er et af verdens største motionsløb for kvinder. Ruten er 113 km, og den runder Faxe Ladeplads og Rørvig og har start og mål på Køge Havn. Løbet er udelukkende for kvinder, og selvom det først officielt køres d. 2. juni, tog holdet ruten bagfra for en sikkerheds skyld.

Turen på Sydsjælland var kun opvarmning til den store generalprøve på Mallorca. Her skulle rytterne på træningstur i bjergene, hvor højdemeterne nemt sneg sig op over 1.100 meter og op- og nedkørslerne bød på stigninger på over 20 %. En hård omgang, uden tvivl, men heldigvis kom Torben og de andre sikkert hjem igen.

Torben er en rigtig bjergged på Mallorca!

Team Rynkeby: Mere end bare en cykeltur til Paris

Team Rynkeby er efterhånden en hæderkronet organisation, som hvert år samler ind til kræftsyge børn og til børn med anden kritisk sygdom. Det startede egentlig ud som en intern firmaaktivitet i Rynkeby Foods, men da de 11 deltagende ryttere kom hjem, havde de 38.000 kroner i overskud. De penge valgte de at donere til kræftafdelingen på Odense Universitetshospital. Dette var startskuddet til velgørenhedsprojektet vi kender i dag, som er blevet en kæmpe succes med over 1.900 cyklende deltagere og 450 hjælpere fordelt på 48 hold fra seks lande. Sidste år samlede projektet hele 65 mio. kroner ind og i alt, siden starten i 2002, er der blevet samlet over 180 mio. kroner ind.

Deltagerne på Team Rynkeby dækker selv deres udgifter i forbindelse med løbet til Paris og de forskellige træningsløb. Hver rytter køber en pakke, som dækker en karbon-cykel, cykeltøj, hoteller og mad. Resterende udgifter i forbindelse med træningsture og hjemtransport fra Paris dækkes også selv af den individuelle deltager.

Team Rynkeby afholder desuden Team Rynkeby Skoleløbet, som er et motions- og velgørenhedsløb, hvor skoleelever fra Danmark, Sverige, Norge og Finland løber til fordel for børn med kritiske sygdomme. Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der så opfordres til at give et beskedent beløb per omgang eller kilometer, den enkelte elev løber i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet. Løbet er for skolebørn og fuldt ud gratis at deltage i.

Her i MENY Borups Allé var vi med på en af Team Rynkebys helt store events, nemlig Überbanko. Gustav Salinas var vært i 2018, og Torben og butikken donerede præmier, og der blev samlet et overskud ind på over 140.000 kroner.

I kan læse mere om Team Rynkeby hér: team-rynkeby.dk

I kan høre lidt mere om den forskning, som Torben og Team Rynkeby støtter i videoen hér.

2 Comments

    • Hej Poul, du er meget velkommen til at kontakte Sebastian direkte i afdelingen på telefon ‭+45 25 22 23 82‬. Tak for din din besked. VH. MENY Borups Allé.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*