Bered dig på unikke smagsoplevelser fra det innovative vinhus, Cono Sur

Billedet er lånt fra Cono Surs Instagramprofil.

Vine af høj kvalitet

“No family trees, no dusty bottles, just quality wine” – det er mottoet hos det unge og innovative chilenske vinhus Cono Sur, som beundres af mange vinaficionados verden over. De er generelt kendt for at producere vine af høj kvalitet, og du finder derfor ikke de allerbilligste vine i deres udvalg. Brandet har 3 vine på decanters top 5 liste med bedste vinkøb i Sydamerika og kom i 2015 med på Drinks Internationals liste over de mest anerkendte vinhuse i verden. Cono Surs vine overbringer uden tvivl det fineste fra Chiles bølgende vinmarker.

Rødvin

Pinot Noir druen.

Har du en særlig forkærlighed for Pinot Noir, så kan du være sikker på at finde en god en af slagsen fra Cono Surs udvalg. De er nemlig kendt for at pruducere suveræne Pinot Noir. Som du måske ved er Pinot Noir druen ganske særlig. Den er meget sart og kræver nogle meget specifikke vækstbetingelser, hvilket gør den vanskelig at dyrke. Smagsmæssigt er den meget let, og nogen vil mene, at den slet ikke smager af noget. Til trods for dette står denne druesort bag nogle af verdens mest velsmagende vine.

Du kan læse mere om denne drues unikke karakteristika og hvor smagen af Pinot Noir vine kommer fra, her.

Du kan bl.a. finde en af Cono Surs Pinot Noir vine i serien Cono Sur Bicicleta, som er den officielle Tour de France vin. Pinot Noiren i denne serie er læskende og frisk, med rige frugt noter af kirsebær, hindbær, blomme og jordbær – en rød frugt fest! – fremhævet af diskrete røgede antydninger. Kort sagt er det en elegant vin, der er værd at prøve. Drik den til kalv eller Bouef Bourguignon.

Er du ude efter den ultimative smagsoplevelse, så er Cono Surs Silencio det perfekte valg – en unik vin af allerhøjeste kvalitet! Den er kåret til Chiles bedste rødvin af Descorchados og opnåede den højeste score nogensinde på 98 point! Smagen af denne graciøse Cabernet Sauvignon vil efterlade dig uden ord…

Vidste du, at Descorchados er den mest anerkendte vinguide i sydamerikanske vine. Siden 1999 har denne respekterede vinguide hvert år analyseret vine fra denne del af verden og givet forbrugere, samt forhandlere af vin, et detaljeret overblik over de dyreste og billigste vine fra henholdsvis Argentina, Brasilien, Chile og Uruguay.

 

Hvidvin

Er du mere til hvidvin kan vi varmt anbefale Cono Surs Riesling – en let tør vin med et strejf af sødme. Den har en behagelig bouquet af citrusfrugter, kombineret med underliggende aromaer af abrikos, fersken og jasmin. Servér den som aperitif eller til en thai karry, mild pasta, eller en fed laks.

Mousserende vin

Skulle du være ude efter en boblende forfriskning til de varme sommerdage (hvis vi altså er så heldige at få flere af dem), så er det også at finde i Cono Surs vinudvalg. Deres Rosé og Brut er begge friske og halvtørre mousserende vine. De nydes bedst som aperitif eller til lette retter og desserter.

Et brand med store ambitioner og en inspirerende frontfigur

Adolfo Hurtado (billedet er lånt fra Cono Surs webside, conosur.com).

En stor del af Cono Surs succes kan tilskrives deres administrerende direktør og Chief Winemaker, Adolfo Hurtado. Lyder navnet bekendt? Du husker ham måske fra vores store begivenhed “Winemakers Dinner” i september sidste år, hvor han guidede os igennem en flot vinmenu bestående af Cono Surs bedste vine. På billedet ovenfor ser du Jan, Adolfo og Ivan.

Med Hurtado i spidsen har Cono Sur gennemgået en massiv udvikling. De er nemlig gået fra at være en lille spiller på det chilenske marked, til at være blandt de tre største eksportører af chilenske vine. Det stoppede dog ikke her for Cono Sur. I 2015 vækstede de med 12% og er nu tilstede i 80 lande!

“Vi har positioneret os som et innovativt, kreativt, og moderne brand med særligt engagement i og respekt for miljøet, hvilket har været en grundsten siden begyndelsen” siger Hurtado.

Han håber desuden at Cono Sur kan etablere sig som det foretrukne chilenske premiumbrand i verden. Det er ambitiøst, men det er bestemt ikke urealistisk, når man ser på den rivende udvikling de har gennemgået de seneste år. Brandet har masser af potentiale, og vi venter spændt på at se, hvilke nye gode ideer de kommer med i fremtiden.

Vil du vide mere om Cono Sur og deres vine, kan du besøge deres hjemmeside conosur.com.

Fokus på bæredygtighed

Billedet er lånt fra Cono Surs Instagramprofil.

I Cono Sur gør de tingene på den naturlige måde. En af Hurtados største bedrifter med Cono Sur er at implementere innovative og bæredygtige produktionsmetoder, uden at gå på kompromis med kvaliteten. For eksempel dyrkes vindruerne uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. I stedet udnytter Cono Sur naturen og dets elementer kreativt ved bl.a. at bruge dyr og insekter til at hjælpe med at pleje vinmarkerne. Dermed bliver vinen produceret på den mest naturlige måde, og Cono Surs vine er derfor indbegrebet af bæredygtighed i sin reneste form.

I øvrigt er det heller ikke tilfældigt, at Cono Sur har navngivet en af deres serier af vine “Bicicleta”. Vinbønderne i Cono Sur benytter sig nemlig af cykler til at komme rundt i vinmarkerne. For Cono Sur er cyklen blevet et stærkt symbol, der honorerer deres ansatte og repræsenterer deres indsats for at skabe en vindyrkningskultur med respekt for miljøet. Med disse gode initiativer fik Cono Sur i 2007 certifikat på at være det første vinhus i verden, der fragtede vin CO2 neutralt og arbejder med høj fokus på bæredygtighed.

Uanset om du er en garvet vinentusiast, eller bare godt kan lide et godt glas rødvin, så er det bestemt værd at prøve en vin fra Cono Surs fine udvalg.

Vi glæder os til at se dig!

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*