Spiegelaus univers

I kender det sikkert godt. Hvordan vinglasset påvirker oplevelsen af vinen. Hvordan det føles i hånden og ikke mindst, hvordan læberne griber kanten. I er sikkert også bevidste om, hvordan et Spiegelauglas giver lige dét ekstra. Glassene fra Spiegelau er skabt af de ædleste råmaterialer og overfladen af glasset er med til at højne aromaen og smagen af vinen. Spiegelau er kendt og respekteret over hele verden for kvalitetskrystalglas, men hvor meget ved I egentlig selv om dette brilliante og udsøgte glas?

 

Skål i flotte champagneglas fra Spiegelau og velkommen fra købmand Torben og vinchef Jan.

Historen bag

Fra at producere de fine glasspejle, som blev brugt ved royale hoffer over hele Europa, til at lave det smukke glasværk vi kender i dag, så har Spiegelau en lang og stolt tradition for at kombinere godt håndværk med innovation og smukt design. Spiegelau Kristallglas Fabrik, beliggende i den tyske bundesstat Bayern, er verdens ældste glasfabrikant. Første gang historien kan fortælle om Spiegelau er i år 1521, da en mand ved navn Erasmus Mospurger nævner fabrikken i sit testamente. Siden er der løbet meget vand i åen, og Spiegelau har sat sit præg på Europas fashionable trends med produktionen af spejle, dekorative glasflasker og glasperler for Europas royale hoffer igennem flere hundrede år.

Byen Spiegelau ligger i bundesstaten Bayern.

I dag har Spiegelau forvandlet 500+ års erfaring med håndværket til en højteknologisk produktion drevet af innovation og klassisk tysk effektivitet. Fabrikken er rigorøst loyal overfor ånden af bayersk håndværksmæssig kvalitet og holder den fine balance mellem proportion, form og funktion, og der produceres både mundblæste og maskinblæste glas efter de nyeste og mest avancerede produktionsmetoder.

Det helt rigtige vinglas

Det helt rigtige vinglas er påkrævet for at maksimere oplevelsen af en god vin. Derfor skal I være opmærksom på visse detaljer, som er uundgåelige i jagten på det rette glas. Selve bægeret skal have en form, så man kan slynge vinen rundt og dermed ilte den samtidig med, at den beholder bouqueten. Derfor er det også vigtigt, at der er en bred iltningsoverflade. Der må ikke være dekoration på bægeret, og der skal heller ikke være nogen form for slibning, da dette forstyrrer øjet i opfattelsen af vinen.

Glasset må ikke være for kraftigt i tykkelsen, og stilken skal have en tilpas længde, således at glasset har en god balance og er behageligt at holde på. Disse virker måske som mindre detaljer for nogen, men de er alfa og omega, hvis I søger den optimale vinoplevelse. Derfor er Spiegelauglas nogle af de mest udsøgte, da de er designet i samarbejde med nogle af verdens mest respekterede sommelier’er samt ejerne af nogle af de fineste restauranter der findes.

Spiegelau laver mange forskellige glas – altid i høj kvalitet.

Se med her, hvor vinchef Jan viser dig hvorfor et vinglas altid skal holdes i stilken.

Håndtér jeres glas ordentligt

Når I skal nyde jeres vin i et Spiegelau krystalglas, er det vigtigt at I følger reglerne for connaisseurer.

1. Fyld kun glasset op til det bredeste punkt på bægeret. På denne måde sikres udviklingen af bouqueten maksimalt.

2. Hold altid på stilken. Varmen fra hånden kan påvirke vinen temperatur negativt.

3. Slyng glasset rundt, så vinen iltes og dens rige modne aroma udløses.

4. En god rødvin bør hældes på karaffel og holdes i ro i stuetemperatur op til en time før indtagelse, så bouqueten kan nå at udvikle sig.

Vi er stolte af, at vi her i MENY på Borups Allé har hele TO uddannede detailsommelier’er – Vores købmand Torben og vores vinmand Jan.

Selvom Spiegelaus krystalglas sagtens klarer turen i opvaskemaskinen, så er der stadig nogle forholdsregler, I skal tage, når I behandler jeres glas. Det anbefales at bruge et anerkendt opvaskemiddel i pulver eller flydende form og brug hellere for lidt end for meget. Forholdet mellem afspændingsmiddel og salt skal afstemmes ordentligt og sørg for, at maskinen ikke er overfyldt. Et godt tip er at køre maskinen med glassene alene og på et kort program. Når i eftertørrer jeres glas efter vask, er det vigtigt at stilk og bæger ikke vrides i hver sin retning. Varme glas direkte fra opvaskemaskinen, har det med at være mere skrøbelige end de afkølede glas. Tag fat om bægeret med begge hænder, når det tørres af, så undgår i at vride stilken.

Her fortæller vinchef Jan om, hvordan dit vinglas skal vaskes op og aftørres helt korrekt.


Vi har et super tilbud på Spiegelau-glas!

Frit valg mellem rødvin, hvidvin, champagne og portvin

En æske med 4 stk. 99,95,-

Normalpris 199,95,-                   

Halv pris!

Til slut, kan du her se vinchef Jan demonstrere hvordan vinen skal hældes i glasset.


 

4 Comments

  1. Jeg mangler “De rigtige rødvinsglas”. Hvor høje er jeres glas ? ( Kan de på fornuftig vis være i min opvaskemaskine ).
    Jeg vasker skånsomt, og ved lav temperatur, for at skåne glas og porcelæn.
    Hvor4 længe er jeres tilbud gældende ?

    • Hej Annie,

      Højde: 20 cm
      Diameter: 80 mm (på det bredeste punkt)
      Indhold: 40 cl.
      Tåler opvaskemaskine 🙂

      VH. MENY Borups Allé.

    • Hej Annie,
      Kan du evt. uddybe dit spørgsmål vedr. “moderation”? Vi kan ikke rigtig finde noget i indlægget, som omhandler dette.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*