Skål i sommer og sangria!

Hvad er det spanske folks yndlingsdrik? Det er Sangria og mere spansk bliver det ikke – det er en del af deres kultur.

Sangria er en traditionel og populær drink i mange spanske byer, og en integreret del af landets historie og turisme, frem for alt om sommeren, fordi det er en forfriskende drink, som er lig med strand og sol ☀️🍷👙🇪🇸

Hver husstand i Spanien har sin egen sangriaopskrift og kan fremstilles med rød eller hvidvin, sidstnævnte er kendt som Clarea.

De fleste af os kender sangria som en frugtig og sommerlig drik lavet på rødvin, appelsinjuice og masser af frugt.

Sangria kan dateres tilbage til det 18. århundrede og man mener at navnet stammer fra det spanske ord sangre som betyder blod. (Grundet drikkens intense røde farve)

Sangria går som sagt flere hundrede år tilbage hvor arbejderne i marken led under de varme temperaturer og blandede rødvin med vand for bedre at kunne klare dagens strabadser.

Senere gennem tiden er utallige opskrifter og varianter prøvet af. Vi husker alle vores første ferieture til Spanien hvor man bare lagde hovedet tilbage og så blev der ellers bare hældt ind.

I dag er anvendelsen af ​​ordet sangria i etiketter begrænset under geografiske mærkningsregler som så kun sangria fremstillet i Spanien og Portugal må sælges som “sangria” i Europa. Sangria lavet andetsteds skal mærkes som fx “dansk sangria”

Velkommen Lolea!

Tiden med dårlig Sangria er heldigvis ovre og kvaliteten er blevet markant bedre for visse producenter så som Casa Lolea.

De er med stolthed at vi i dag kan præsentere Lolea i et dansk supermarked og som den første købmand i Danmark kan MENY Borups Allé nemlig præsentere super Sangria fra huset Lolea.

Sangria Lolea startede op med en mission om, at lave den bedste og friske Sangria til spanierne som skulle smage ens hver eneste gang. Det lykkedes til fulde for dem at lave den bedste man kan få, og den findes nu i fem forskellige udgaver med hver sin smag. Der er en klassisk rød, en hvid, en cava, en ny spændende rosé, samt en økologisk variant.

Da det spanske marked er erobret med alle de bedste tapasbarer og high-end dagligvarerhandel, er tiden også nu blevet inde til eksport på Sangria. Lolea findes derfor nu i de fleste europæiske lande, og her i Danmark er vi super stolte af  I nu også kan købe Sangria fra Lolea i MENY på Borups Allé.

I dag fredag d. 5 maj, kan I komme ned og opleve vores denne spanske sommerdrink og smage på om ikke denne drik vil følge dig gennem hele sommeren i år ☀️🍷

Vi har smagsprøver på alle varianter fra kl. 14.00 – 18.00

Vi håber at se jer til en hyggelig dag😀

 

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*