Flexitar-udfordringen: Finalen – pølser, planter, eller begge dele? (4)

Læs 1. afsnit i vores føljeton HER, 2. afsnit HER og 3. afsnit HER, og introduktion til familien HER

Flexitar-udfordringen:

MENY Borups Allé har udfordret en af vores kunder til at spise flexitarisk i en måned.

Nu er de fire uger gået – læs videre og få familiens svar på vores 10 spørgsmål om deres oplevelse, og hvad de vil sige til andre børnefamilier, der ønsker at skære ned på kødet og prøve kræfter med vegetarisk og vegansk mad.

Den sidste uge der gik i billeder – der blev prøvet kræfter med bl.a. det famøse smoothiebowl-koncept, sojakakaodrik og kødfri linsedeller, som alle var et hit


1. De 4 uger er gået. Hvordan har det været?

Siff: Jeg synes det har været spændende. Det er gået godt.

Ulrik: Det er faktisk gået nemmere, end jeg havde regnet med.

Siff: Ja, det tror jeg også. Det virkede en anelse uoverskueligt i starten, men det er gået ret smertefrit.


2. Hvis I skulle opsummere jeres oplevelse med 4 ord?

Siff: Så tror jeg at jeg ville sige… let fordøjeligt. Jeg er blevet positivt overrasket over, hvordan det føles i kroppen ikke at have fået så meget komælk, ost og skyr og sådan noget.

Ulrik: Rar fornemmelse (i kroppen).

Siff: Smagfuldt. Grønt. Udfordrende.

Ulrik: Sjovt!


3. Har I fået en ny yndlingsret eller yndlingsprodukt undervejs?

Siff: Jeg synes at havredrikken fra Naturli’ er rigtig god, den er jeg blevet glad for.

Ulrik: Jeg har fået de linsefrikadeller med nødder osv. (fra Mia Sommers kogebog »Vegansk velvære«, red.). Det var en god ting.

Siff: Og jeg er blevet glad for at lave smoothies med sojayoghurt og havredrik.


4. Hvad skal der ske på madfronten fremover?

Ulrik: Vi vil gerne fortsætte, til en vis grad – køre det nogle dage om ugen.

Siff: Ja, vi bibeholder flexitar-aspektet: en lille smule kød, vegetarisk og noget vegansk.

Ulrik: Og det er måske fordi, vi er stadig i opstartsfasen og ved at lære det at kende, så der er stadig nogle ting, man kan gøre nemmere, og nogle ting man gør i forvejen.


5. Hvad er jeres vurdering af, om det er nemt at være flexitar, vegetar og veganer i MENY?

Siff: Det har gjort det let tilgængeligt for at at have et overblik over alle de forskellige veganske produkter de har. Flere slags sojayoghurt, færdigfrikadeller, Der er alle slags alternativer til komælk samlet ét sted i et hjørne.

Ulrik: Så det gør det helt klart nemmere for sådan nogen som om, eller for nybegyndere, at få et overblik over, hvad der er af muligheder, og gøre det overskueligt. Helt klart.


6. Er butikkens veganske delikatesse noget I vil benytte jer af fremover?

Siff: Jeg synes det er oplagt hvis vi f.eks. vil have noget lækker frokost, at man kan tænke det mere ind som takeaway-alternativ, når man alligevel er ude at handle.

Ulrik: Man kan også bruge det som tilbehør til det mad man alligevel laver, som en 50/50 løsning.


7. Har udfordringen fået jer til at reflektere over jeres madvaner?

Siff: Vi er blevet bekræftet i, at vores beslutning om at spise lidt mindre kød, og mere vegetarisk, er den rigtige, og at det faktisk er rigtig lækkert med det veganske. Vi synes det er rart, og giver en god fornemmelse i kroppen, og det vil vi gerne fortsætte med.


8. Hvad er jeres bedste råd til andre børnefamilier, som gerne vil spise mindre animalsk og mere plantebaseret?

Ulrik: Det er helt klart en god idé at inddrage sine børn, når man laver mad. Der har været en masse nye produkter, som vi ikke har prøvet før, og det har udfordrende, for os i hvert fald, og for vores børn.

Siff: Prøv at lave det i en form, som ligner noget de kender, f.eks. grøntsagskødsovs, dhal og frikadeller, så det smager og ser ud, som noget man kender.


9. Er jeres negative forventninger til, at det er dyrere og mere besværligt at spise plantebaseret, blevet indfriet?

Siff: Nogle gange skal sætte lidt mere tid af..

Ulrik: Ja, men vi er også stadig nye i det, så vi skal også lære at lave tingene. Det bunder i, at vi ikke har prøvet det før.

Siff: Og alternativerne til komælk er jo lidt dyrere end.. ja, komælk. Men altså, så kan man jo bare skære det helt ud.

Ulrik: Til gengæld er maden generelt billigere, end når du bruger kød. Med linser og bønner osv. Man får flere ingredienser og mere smag for de samme penge.


10. Hvad er det vigtigste at fortælle andre om jeres oplevelse?

Siff: Jeg siger bare prøv det, gør det, giv det et skud! Det er ikke så svært som det kan virke, og man bliver mæt.

Ulrik: Man har det godt bagefter, og det smager godt.


Tak for denne gang til Siff, Ulrik, Noah og Sia! Husk at følg med herinde og på vores Facebook-side for mere grøn inspiration🌱😊

Holder du kødfri dage? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenunder.

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*