Fiskeafdelingens nye ansigt

Her i fiskeafdelingen hos MENY Borups Allé er der sket lidt. Vi har fået et nyt team, bestående af daglig leder Sebastian – og Emil, som efterhånden er en gammel kending i butikken og som har været i fiskeafdelingen siden forrige sommer. Sebastian er en gammel rotte i faget, men samtidig bringer han også et ungt perspektiv til fiskeafdelingen og det at arbejde med og spise fisk generelt. Sebastian har spændende visioner for hvilke fisk, han gerne ser i disken og hvordan udvalget forbliver varieret.

Konkurrencefiskeren der ville sælge fisk

Sebastian er stadig en relativt ung herre – men med 13 år i fiskebranchen, har han alligevel prøvet lidt af hvert. Han har derudover været med hele vejen fra dengang vi hed ISO, sidenhen Superbest og nu MENY. Og så er han konkurrencefisker. Det må være svært at finde én, som Sebastian, for hvem fisk fylder så meget i livet. Sporten kom først, så det føltes meget naturligt, at han også skulle arbejde med fisk professionelt.

Det at være konkurrencefisker gælder typisk om, at fange den største fisk – sjovt nok. Men det kan både være på selve dagen, henover weekenden eller endda over en hel uge afhængigt af konkurrencens størrelse. Sebastian medgiver, det måske lyder lidt nørdet, men det kan alligevel godt gå hårdt for sig, da der er mange dygtige fiskere her i landet. Udfordringen er stor, selvom heldet også spiller ind.

For Sebastian, er det at være konkurrencefisker noget, han ville elske at bringe med ind i sit arbejde. Hvis han fik lov, ville han hjertens gerne sælge de fisk, han selv fanger, nede i disken i butikken. Men når han nu ikke bogstaveligt talt selv kan hente fiskene op, så kan han i overført betydning ”gå på jagt” efter de rette fisk til de rigtige priser og være et skridt foran konkurrenterne.  Hvis ikke han arbejdede med fisk, ville vi nok finde ham ude ved østkysten i et par vaders.

Hvor skal vi hen?

Sebastian elsker fisk, arbejdet med fisk og arbejdet med at sælge fisk til kunderne, og han vil især gerne sætte sit aftryk på udviklingen i afdelingen. Vi skal spise mere dansk fisk ifølge ham, og han vil gerne have mere dansk fisk i disken. Gerne så lokalt som muligt. Han arbejder for, at det der fanges i Kattegat og kommer ind på Sletten havn, også kommer direkte ind til MENY Borups Allés fiskeafdeling. Som han siger, så er vi jo omringet af vand, så hvorfor skal vi begynde at hente fisk ind fra Jylland?

Ude i disken arbejdes der med to typer vinduer. Der er et hverdagsvindue og et weekendvindue. Hverdagsvinduet består af torsk, mørk sej, rødspætter, som er de lidt mere tilgængelige fisk til tilgængelige priser. I weekenden kan der så typisk være nogle helleflyndere, havtaske, rødtunger hjemme, når man gerne lige bruger lidt ekstra tid på maden. Hvis der er noget, en kunder mangler, som ikke ligger i disken, så skaffes det som regel fra dag til dag. Sebastian går gerne på jagt for kunden, så det er bare om at spørge.

Der skal også sælges mere fisk til convenience-forbrugeren. MENY har også fisk med i en af deres Nem MENY’er, som er med torsk eller rødspætte, og Sebastian prøver også at få varieret udvalget af de færdige retter i fiskedisken. Det er altid frisk fisk og friske råvarer, så man kan roligt gå til den. Der er masser af lækker fisk, som ikke kræver den store tilberedning.

Og så er der Emil…

 Sebastians makker i fiskeafdelingen hedder Emil. Emil har været i MENY i snart fem år, og han startede i fiskeafdelingen forrige sommer. Han kom ind fra delikatessen og vidste nul og niks om fisk. Emil er til udfordringer, og han har altid vidst, at det at sidde i kassen eller at stable dåser, ikke var noget for ham, så da muligheden for at komme helt ud af sin comfort-zone bød sig, slog han til.

Hverken Emil selv eller familien har været til fisk, og han var mest bekendt med dåsetun eller makrel i tomat, men efter han startede i fiskeafdelingen, er han blevet helt vild med det. Han vurderer selv, at det bliver til fisk tre-fire gange om ugen til middag. Seneste ret med fisk han lavede var en dampet pighvar med marinerede porrer og gulerødder. I butikken har han sin lakselasagne og en laksehollandaise, som er ganske populære.

Sebastian anbefaler:

”En sikker vinder afhænger af årstiden. Jeg ville helt klart gå efter kulmulen, den er super god. Det er en mild fisk, men også stadig med god smag, og den kan jo både gå i ovnen og på panden, så det er en god allround fisk. Men kan også grille den med skind på. Så den anbefaler jeg. Den er også til at betale. En god fisk til en god pris. Husk på, at der er sæson på torskerogn, og det næste I skal holde øje med er hornfisken omkring til marts, som er super lækker.

Det lækreste fisk, synes jeg er en god, fersk laksetatar. Dejlig nemt, uden nogle dikkedarer. Rå laks, friske krydderurter, det er dét. Min signatur fiskeret kommer ofte an på sæsonen. En god nem ret er en, der skal hurtigt ind i ovnen med nogle grøntsager. Jeg følger helt klart med i årstidens fisk for at få det bedste ud af det og det friske.”

 

Herunder ser I et udvalg af de lækre fiske- og skaldyrsretter, som Sebastian og Emil tilbyder. Vi glæder os til at byde dig velkommen i fiskeafdelingen!

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*