Den sidste vin fra mesteren selv – Marc Pichon.

Vi har gennem de sidste 5 år haft den store glæde, at kunne sælge et bredt udvalg af vine fra Marc Pichon og hans danske kone Anne.

Vi har besøgt familien flere gange på deres Domaine i Ventoux, og har haft mange dejlige oplevelser sammen med familien og deres børn.

Vi vil derfor gerne have lov til at præsentere et bredt udvalg af de spændende vine, som kommer fra Domaine Mur Mur Ium.

Grunden til dette skal også ses i skyggen af at Marc omkom i en tragisk bilulykke sidste år i september, og vi vil derfor gerne hylde ham, og præsentere de vine som han med stolthed fremstillede på sin vingård.

I fremtiden vil Anne og hendes børn drive Domaine Mur mur Ium videre, i samme ånd, som Marc ville have ønsket det.

Domaine Mur Mur Iums historie

Familien Pichon overtog vingården tilbage i 2008, hvor der på det tidspunkt var 13 hektar beplantet med vinstokke. Det er i dag vokset til 65 hektarer.

Her dyrkes vin på de traditionelle druer, – Grenache Noir, Syrah samt Merlot. Til fremstilling af de hvide vine bruges Roussanne, Viognier samt Muscat druer.

Den årlige produktion er på ca. 230.000 flasker, som primært sælges i Danmark

Mange vil kunne nikke genkendende til deres produkter som L´Elephant Grenache Noir, Mammouth Cuvee Tronconique, Flamingo Rosé, Mammouth Ice Viognier, The Swan, Elle Muscat, Elle Rosé Muscat, samt Sparkling Elephant.

Vi har her i MENY på Borups Allé fået fremstillet helt ekstraordinært et lille parti L´Elephant i magnumflasker, som kommer fra mesterens hånd, som vi gerne vil tilbyde vores kunder.

Se et udvalg af de andre spændende produkter fra Ventoux her:

MENY på besøg i Ventoux

I september 2015 satte vi kursen mod Ventoux. Vi var inviteret ned til Marc Pichon på hans vingård Mur Mur Ium. En lille sluttet kreds af MENY vinfolk tog afsted, og som altid – når vi er nede og besøge Marc – tilbød han, at vi deltog i høsten af hans vine. Efter en hyggelig torsdag, hvor det meste af dagen går med at komme derned, står vi op klokken 07.00 fredag klar med saks og spand.

 

Marc har naturligvis et professionelt hold af folk som kommer år efter år og hjælper med høsten, som vi bliver sat sammen med. Vi starter i hver vores ende af en vinmark som er ca. én fodboldbanes størrelse og inden vi er kommet ud af “målfeltet” er “profferne” allerede ned ved os – puha! Ved 11.30 tiden synes Marc at vi så noget forpinte ud og forbarmer sig over os og råber “FINI!”. Vi skal naturligvis ikke glemme, hvorfor vi er kommet derned, og vi sætter derfor kurs mod frokost og et par smagsprøver. Eftermiddagen og aftenen bliver brugt på vinbesøg, og Marc viser rundt i regionen.

 

Oppe igen lørdag morgen igen kl. 7.00 klar til at høste. Vi var blevet enige om, at det var lidt sløjt dagen forinden at “profferne” havde nået så meget mere end vi magtede at plukke, så den skulle have fuld skrue.
Dét vi ikke vidste var, at da klokken ramte 11.30 – som dagen forinden – meddelte Mark at vi ville blive kørt hjem til vingården og få lidt at spise.
Og så skulle vi ellers op af Mount Ventoux på CYKEL!
Det kan godt være jeg har været ude på tynd is før – men det her! Arhhhhhh?
Det lykkedes efter 2 timer og 30 minutter, og jeg skal hilse og sige at udsigten var fantastisk og luften kold.
Turen ned gik dog yderst nemt, og med en kold øl i udsigt var motivationen stor for at komme ned.
Lørdag aften havde Marc arrangeret en flot middag sammen med hans kone Anne.
Søndag lovede Marc, at vi ikke ville blive sendt i marken, og vi brugte formiddagen på at køre rundt i området og se og høre Marcs fortællinger, inden vi blev sendt mod Nice og lufthavnen.
En rigtig lærerig tur – hvor jeg blev bevidst om, at jeg ikke skal op af Mount Ventoux igen på CYKEL…
At det blev de sidste dage sammen med Marc er godt nok ærgerligt og trist. Vi havde dog fornøjelsen af at have ham på besøg på Borups Allé i december samme år 2015.

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*